نیاز و نیازمند
• بخشی از دعای 12
اللغه: اختبار تجربه و آزمودن.
ابتلاء: امتحان كردن.
متن: عظم، مبادرت: سبقت گرفتن، نقمه: عقوبت، تانى: تاخير انداختن.
مقدمه: امتحان و ابتلاء و تجربه نه از روى جهل باشد العياذ بالله بلكه اين نحو عبارت از قبيل مجاز است و مراد آن است كه خداى عزوجل معامله مى كند باعبيد مثل معامله كسى با ديگر به طريق امتحان راه مى رود تا قطع عذر شود در يوم القيمه و الا او تعالى شانه عالم بهر شى ء است.
شرح: يعنى بعد از اينكه خلقت كرد ما را امر نمود به امورى تا اختيار طاعت ما كند و نهى كرد ما را از امورى تا اينكه امتحان كند ما را كه او را ثناء مى كنيم يا نه پس مخالفت كرديم ما راه امر او را و مرتكب شديم منع عظيم او را پس او سبقت نكرد بر عقوبت ما و تعجيل نكرد به سخط و غضب خود بلكه تاخير انداخت ما را به رحمت خود از روى كرم و جود و مهلت داد رجوع به ما را به سبب مهربانى خود از روى حلم و بخشش.
توضيح: شكر در اين فقره به معنى لغوى خود است نه اصطلاحى كما لايخفى.
.............................
دعاى آن حضرت عليه السلام است در طلب رحمت
از دعاهاى آن حضرت است در اخلاق ستوده و كردارهاى پسنديده (دعاى
و از دعاى امام عليه السلام بود، روز عيد قربان و روز جمعه
- خداوندا
در اين دعا امام عليه السلام هنگامى كه شدت و سختى و امور مشكل
بنیاد صحیفه سجادیه در استان اصفهان در جهت توسعه فرهنگ قرآن و عترت براساس حدیث ثقلین در سال 1395 تاسیس گردید.
امید است این کتاب ازرشمند صحیفه سجادیه که تنها کتابی است که از سوی اهل بیت (ع) به نگارش درآمده و به عنوان زبور آل محمد و خواهر قرآن معروف است، بعد از قرآن و نهج البلاغه به آن توجه ویژه شود و در جامعه اسلامیمان مورد توجه و بهر برداری قرار گیرد.