header

  • تــازه ها
  • متن دعا
  • فراز صحیفه

آمار بازدید

بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
2552
11741
63637208
اوقات شرعی

نیکو بودن نعمت خدا در حق بنده

صحیفه سجادیه - دعای شماره ۱ - فراز ۲۲

وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي دَلَّنَا عَلَى التَّوْبَةِ الَّتِي لَمْ نُفِدْهَا إِلَّا مِنْ فَضْلِهِ، فَلَوْ لَمْ نَعْتَدِدْ مِنْ فَضْلِهِ إِلَّا بِهَا لَقَدْ حَسُنَ بَلَاؤُهُ عِنْدَنَا، وَ جَلَّ إِحْسَانُهُ إِلَيْنَا، وَ جَسُمَ فَضْلُهُ عَلَيْنَا.

و سپاس خداى را که ما را به (حقیقت) توبه و بازگشت (از گناه) راهنمائى نمود، توبه ‏اى که آن را نیافته ‏ایم جز به فضل و احسان او، پس اگر از فضل و بخشش او جز همان (نعمت) توبه را به شمار نیاوریم نعمت او در حق ما نیکو و احسانش درباره‏ ى ما بزرگ و فضلش بر ما عظیم مى‏باشد (توبه گناهان را مى‏برد و زشتیها را مى‏شوید و خدا را خوشنود مى‏گرداند، حضرت امیرالمومنین علیه ‏السلام فرموده: لا شفیع انجح من التوبه یعنى هیچ شفیع و خواهشگرى پیروزتر و رهاننده ‏تر از توبه و بازگشت نیست، و حضرت باقر علیه‏ السلام فرموده: التائب من الذنب کمن لا ذنب له یعنى توبه‏ کننده ‏ى از گناه مانند کسى است که گناه ندارد، و حضرت صادق علیه‏ السلام فرموده: ان الله تعالى یفرح بتوبه عباده المومنین اذا تابوا کما یفرح احدکم بضالته اذا وجدها یعنى خداى تعالى به توبه‏ ى بندگان با ایمانش هرگاه توبه کنند شاد مى‏شود چنانکه یکى از شما گمشده‏ ى خود را که بیابد شاد مى‏شود).

صحیفه سجادیه - دعای شماره ۴۹ - فراز ۱

إِلَهِي هَدَيْتَنِي فَلَهَوْتُ، وَ وَعَظْتَ فَقَسَوْتُ، وَ أَبْلَيْتَ الْجَمِيلَ فَعَصَيْتُ، ثُمَّ عَرَفْتُ مَا أَصْدَرْتَ إِذْ عَرَّفْتَنِيهِ، فَاسْتَغْفَرْتُ فَأَقَلْتَ، فَعُدْتُ فَسَتَرْتَ، فَلَكَ إِلَهِي الْحَمْدُ.

اى خداى من (مرا به وسیله ‏ى پیغمبرت و فرستادن آیات قرآن مجید به راه حق که موجب رستگارى دنیا و آخرت است) راهنمائیم کردى پس غافل مانده و به کار بیهوده مشغول شدم، و پند دادى (در قرآن کریم به خیر و نیکى امر کردى و از شر و بدى بازداشتى) پس سخت دل گشتم (در من تاثیر نکرد) و نعمت نیکو (بى‏رنج و سختى) عطا نمودى پس (تو را) نافرمانى کردم، سپس شناختم آنچه را (گناهانى که مرا از آن) برگردانده ‏اى، هنگامى که آن را به من شناساندى (توفیقم دادى از غفلت و بى ‏خبرى از آن آگاه شدم) پس آمرزش درخواست نمودم (از گناهم) درگذشتى، پس (به گناه) بازگشتم و تو پوشاندى (کسى را به آن آگاه نساختى، یا مرا میان مردم رسوا نکردى، یا مهلتم دادى و در انتقام شتاب ننمودى) از این رو (به سبب این همه مهربانیها)- خداى من- تو را است سپاس (نه جز تو را).

درباره بنیاد صحیفه سجادیه

بنیاد صحیفه سجادیه در استان اصفهان در جهت توسعه فرهنگ قرآن و عترت براساس حدیث ثقلین در سال 1395 تاسیس گردید.

 امید است این کتاب ازرشمند صحیفه سجادیه که تنها کتابی است که از سوی اهل بیت (ع) به نگارش درآمده و به عنوان زبور آل محمد و خواهر قرآن معروف است، بعد از قرآن و نهج البلاغه به آن توجه ویژه شود و در جامعه اسلامیمان مورد توجه و بهر برداری قرار گیرد.

telegram aparat eitaa

logo