اخلاق و كردار ناپسند
بخشی از دعای ششم صحیفه سجادیه :
پناه ببرید به خداوند بزرگ از

امام عليه السلام در عين حال كه كفايت در زندگى و عدم احتياج به ديگران را درخواست فرموده است ، از نكبت ها و گرفتارى هاى ثروت نيز به خدا پناه برده است واز خداوند سبحان درخواست نموده است كه او را از آثار شوم رفاه زدگى – مانند خودباختن و اشتغال به امور غيرضرورى و احيانا استكبارى زيستن و بزه كارى ها – بر حذر دارد ؛ چرا كه ثروت و مكنت از سخت ترين امتحان هاى الهى است و چه بسا براى اكثر افراد از عهده ى اين نوع امتحان برآمدن ، مشكل تر از آزمايش در فقر باشد .
رابطه ى اعمال ناروا با سرنوشت سخت
در پايان اين فراز ، امام معصوم عليه السلام رابطه ى ويژه اى ميان افعال و اعمال ناروا از يك سو و سرنوشت سخت و بسيار مشكل بدكاران از سوى ديگر ارايه داده و چنين تعبير نموده است كه : «خداى من ! زندگى مرا سخت و مشكل قرار مده ، كه من براى تو ضد و مثلى قرار نداده ام» . چرا كه بازتاب اين خطاى بزرگ دست شستن از هر گونه اميد و فرو رفتن در گرداب اسفل السافلين است و فرد مشرك آينده اى بسيار سخت و مشكل در پى خواهد داشت كه در آيات كريمه ى قرآن هم بارها مورد اشاره قرار گرفته است و از بسيارى از آيات قرآن كريم چنين برمى آيد كه عذاب و بلاهاى امت هاى گذشته ، همگى در اثر تمرد و طغيان و ناسازگارى مردم با دستورهاى الهى واقع شده است ؛ خداوند سبحان مى فرمايد:
(و ما كان ربك مهلك القرى حتى يبعث فى أمها رسولا يتلوا عليهم آياتنا و ما كنا مهلكى القرى الا و أهلها ظالمون)؛
هلاكت ، دامن گير هيچ ديارى نشد ، مگر آن كه خداوند سبحان رسول مهربانى را براى آنان فرستاد تا پيام الهى را ابلاغ فرمايد و هلاكت نصيب هيچ ديارى نشد ، جز آن كه مردمانش به ستمگرى دست يازيدند .
نيز در آيه ى ديگر مى فرمايد :
(و من أعرض عن ذكرى فان له معيشة ضنكا)؛
هر كس از ياد من روى بگرداند ، زندگى سختى نصيبش خواهد شد .
آرى ، مردم بى ايمان يا سست باور هميشه چنين مى پندارند كه فرار از مشكلات ، فقط با پيدا كردن مال ، ممكن است و از اين رو ، تمام كوشش خود را در اين نقطه متمركز كرده اند ، در صورتى كه گاهى تكاثر در اموال ، خود موجب مشكلات بغرنج است . يكى از موجبات براندازى امت ها ، رونق زر و زيور دنيايى بوده است كه قرآن كريم و تاريخ بر اين مسئله ، گواهى صادق اند و قصه ى نمرود و قارون و فرعون در قرآن كريم از اين دست است .
اللهم صل على محمد و آله ، و امنعنى من السرف ، و حصن رزقى من التلف ، و وفر ملكتى بالبركة فيه ، و أصب بى سبيل الهداية للبر فيما أنفق منه ، اللهم صل على محمد و آله ، و اكفنى مؤونة الاكتساب ، و ارزقنى من غير احتساب ، فلا أشتغل عن عبادتك بالطلب ، و لا أحتمل اصر تبعات المكسب ؛
خدايا ! بر حضرت محمد و خاندان او درود فرست و مرا از اسراف بازدار و روزى مرا در دژ مستحكم خود از هر گونه تلف محفوظ بدار و در اموالم بركت و فزونى عطا كن و چون از آن انفاق كنم ، راه خير پيش پايم نه . خدايا ! بر حضرت محمد و خاندان او درود فرست و زحمت كسب مال را از عهده ى من بردار و بدون حساب روزى ام ده تا به جاى بندگى و عبادت تو ، سرگرم درخواست از حضرتت نشوم و متحمل وبال كسب و كار نگردم.
........................
دعاى آن حضرت عليه السالم است در درو ساختن نيرنگ
از دعاهاى امام عليه السلام است در طلب حاجت ها از خداوند بلندمرتبه.
-
در اين دعا امام سجاد در راز و نياز با خداى متعال از خدا عافيت
بنیاد صحیفه سجادیه در استان اصفهان در جهت توسعه فرهنگ قرآن و عترت براساس حدیث ثقلین در سال 1395 تاسیس گردید.
امید است این کتاب ازرشمند صحیفه سجادیه که تنها کتابی است که از سوی اهل بیت (ع) به نگارش درآمده و به عنوان زبور آل محمد و خواهر قرآن معروف است، بعد از قرآن و نهج البلاغه به آن توجه ویژه شود و در جامعه اسلامیمان مورد توجه و بهر برداری قرار گیرد.
