• بخشی از دعای 49
بخشى از دعاى شماره 20 از صحيفه سجاديه :
وظائف يك مسلمان :
عدل گستر باشيد.
خشم خود را فرو خوريد.
فتنه
1. اولين درجه ى ايمان ، شهادت به وحدانيت خدا و رسالت محمد مصطفى صلى الله عليه و آله و ولايت و امامت على مرتضى عليه السلام است كه بيشترينه ى مردم اين مسائل را باور دارند و داراى عقد قلبى و اعتقاد به آنها هستند . اگر چه در كارها و روش ها ، خالى از دغدغه هاى گناهان نيستند ؛ چنان كه قرآن كريم مى فرمايد : (خلطوا عملا صالحا و آخر سيئا ؛ اعمال شايسته و زشت را با هم درآميخته اند.)
2. دومين مرتبه ى ايمان ، عدالت در افعال و اعمال است كه در اين مقام ، تمام همت انسان آن است كه به گناهى مرتكب نشود و اعمال را صحيح به جا آورد و از منهيات دورى و خوددارى كنند .
3. مرتبه ى سوم ايمان ، به جا آوردن بسيارى از مستحبات و ترك مكروهات است كه اداى اين وظايف الهى ، از آن چنان آثارى برخوردار است كه عشق به عبادت و طاعت را در پى خواهد داشت . نگارنده از استادى بسيار برجسته و ماهر شنيدم كه هر كس نمازهاى مستحبى روزانه (نوافل يوميه) را بخواند ، در وجود خود احساس جذبه اى مى كند و مى يابد كه او را به سوى عالم ديگرى مى كشند . به دست آوردن اين توفيق سهم عظيمى از كرامت ها و عنايات الهى است كه خداوند متعال نصيب بعضى از بندگان خود فرموده است و از جالب ترين آثار اين كرامت ، آن است كه موجب علاقه ى شديدتر به عبادت و محبت فوق العاده تر به حضرت حق مى گردد .
4. بالاخره چهارمين مرتبه ى ايمان ، ترك مباحات است.
......................................
دعاى آن حضرت عليه السلام است در اعتراف
از دعاهاى آن حضرت است هنگامى كه بيمار مى شد يا اندوه و گرفتاريى
و از دعاى امام عليه السلام بود، درباره درخواست كمك نمودن بر پرداخت وام
̶ اى خداى من اين روزى بس مبارك است (كه عيد سعيد امت پيغمبر است) و
بنیاد صحیفه سجادیه در استان اصفهان در جهت توسعه فرهنگ قرآن و عترت براساس حدیث ثقلین در سال 1395 تاسیس گردید.
امید است این کتاب ازرشمند صحیفه سجادیه که تنها کتابی است که از سوی اهل بیت (ع) به نگارش درآمده و به عنوان زبور آل محمد و خواهر قرآن معروف است، بعد از قرآن و نهج البلاغه به آن توجه ویژه شود و در جامعه اسلامیمان مورد توجه و بهر برداری قرار گیرد.